Къде е твоето убежище?

Уют…

Да имаш място, което да наречеш дом, означава да бъдеш отдаден на сърцето си, да уважаваш нуждите на тялото и съзнанието си. Усещането за бездомност независимо къде си, означава единствено лутане, ненамиране на хармония. И тогава трябва да намериш начин да си я създадеш.

Опитвам се да направя именно това. Да си създам точно този уют, от който душата ми се нуждае. Място, на което времето да забави хода си и умът ми да може да си почине. Място, което ще ми позволява да творя, да се отпусна, да мързелувам…

 

От две седмици насам спокойствието, което изпитвам е удивително. Имам чувството, че умът ми отказва да възприема негативното. Както казах, веднъж вдигнали своята вибрация, ще ви бъде почти непосилно да я свалите. Или да позволите да някой да я свали. Не, че нямам своите моменти на тъга. Но вече харесвам дори тях. Усмихвам им се вътрешно и знам, че са просто коректор, преживяване, дори моментна необходимост.

Приемането на болката не я прави по-малко болка, но я прави разбираема. Това е като да се сприятелиш. Неусетно започваш да проявяваш разбиране. Хващаш се за малките неща, за да се измъкнеш от голямата и тъмна депресивна яма. Мислиш за всеки мъничък момент на радост като това, че можеш да отделиш 10 минути и да си направиш чаша чай. За това, че когато оправиш масата си, тя ще бъде красива. Малките неща… наивно… но веднъж видиш ли ги, ще станат част от цялостната ти перспетива за онова, което имаш и ти носи щастие.

Щастието е в моментите, в които ние успяваме да го уловим. То не идва, не ни се случва… то е… там. Чака да го видим. Само грандомнията и алчността за повече, пречи да изпитваме чисто щастие.

Каква е твоята крепост на щастие? На време за теб? Как се грижиш за нея.

Няма лоши дни, има лоши мисли! А от лошите мисли смисъл няма. Винаги обръщай всичко в полезност, в ценност за теб самият! 

Дишай… Издишай…

И всичко е наред!

Буден си, усмихваш се, имаш живот на тази прекрасна планета, усещаш слънцето, което те гали. Което всеки божи ден те събужда с “добро утро” и не спира да ти дава топлина без значение колко студен ти изглежда светът.

Бъде слънце, приятелю.

Имаме нужда от повече слънца, които да топлят!

721385fa25d0fe0fc266df467e78de76

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s